Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ερμηνευτική εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους

Υπεγράφη το Μάιο του 2010 η ερμηνευτική και διευκρινιστική εγκύκλιος για την εφαρμογή του Νόμου 3843/2010 «Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις», του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Μαζί με την Εγκύκλιο, για την εξειδίκευση και κατανόησή της, αποστέλλονται στις πολεοδομικές υπηρεσίες της χώρας και όλα τα απαιτούμενα συνοδευτικά έντυπα και πιο συγκεκριμένα :

1. Η περιγραφή της διαδικασίας. Περιγράφεται αναλυτικά βήμα προς βήμα η διαδικασία η οποία ακολουθείται.

2. Η αίτηση και το φύλλο καταγραφής ελλείψεων. Είναι το βασικό έγγραφο που κατατίθεται στις πολεοδομίες, στο οποίο αποτυπώνεται η εξέλιξη της όλης διαδικασίας.

3. Η υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 του ν. 1599/86) του ιδιοκτήτη που περιγράφει το ακίνητο καθώς και τους δηλούμενους χώρους εφαρμογής του Νόμου.

4. Η τεχνική έκθεση του Μηχανικού στην οποία περιγράφονται οι χώροι που διατηρούνται.

5. Το Φύλλο Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης που συμπληρώνεται από τις Πολεοδομίες και περιγράφει συνολικά την εκάστοτε αίτηση.

6. Υπόδειγμα για τη δημιουργία του Βιβλίου Ηλεκτρονικής Καταχώρησης των αιτήσεων ανά Πολεοδομικό γραφείο. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία που καταχωρούνται στα βιβλία αυτά αποστέλλονται στο ΥΠΕΚΑ, κατ’ εφαρμογή του Ν. 3843/2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου